Ontdek de SprintRay 3D print oplossing voor de volledige digitale integratie tijdens IDS2023!

SprintRay is een bedrijf voor digitale tandheelkunde dat oplossingen voor 3D-printing aan de stoel biedt, onder meer voor de vervaardiging van kronen en nachtbeugels. Het bedrijf is verheugd zijn verbeterde end-to-end workflows te presenteren op de International Dental Show (IDS) van dit jaar.

"Met onze nieuwe kroonkit is het nu mogelijk om kronen te printen in minder dan 15 minuten. Met SprintRay Cloud Design en een polijstkit om de kronen te individualiseren, kan de volledige workflow, van data capture tot levering aan de patiënt, binnen een uur worden gedaan, waardoor dit de eerste echte chairside 3D-printing oplossing is", aldus SprintRay CEO Amir Mansouri. "We zijn ook trots om ons nieuwste materiaal te presenteren, Ceramic Crown, een hybride kroonmateriaal voor definitieve restauraties met een samenstelling van meer dan 50% keramische vuldeeltjes, waardoor 3D-geprinte kronen in aanmerking komen voor vergoeding door de Amerikaanse gezondheidszorg," vervolgt hij.

Ontdek de SprintRay 3D print oplossing voor de volledige digitale integratie tijdens IDS2023!

Bruxisme is wereldwijd een veel voorkomende parafunctie. Met een op AI gebaseerd ontwerp en de bewezen SprintRay Nightguard Flex en Nightguard Firm harsen, wil SprintRay tandheelkundige professionals helpen de glimlach van hun patiënten te beschermen. "We zijn blij dat we onze nieuwste materialen voor nachtbeschermers kunnen aanbieden aan onze Europese klanten. We presenteren een materiaal dat duurzaam en toch flexibel is, waardoor het wereldwijd favoriet is bij patiënten", aldus Patrick Thurm, algemeen directeur van SprintRay Europa. Naast hoogwaardige materialen voor kunstgebitten, chirurgische guides, wax-ups en nog veel meer indicaties, biedt SprintRay een ontwerpservice voor vele toepassingen om de implementatie in de tandheelkundige kliniek zo eenvoudig mogelijk te maken.

Om volledige digitale workflows nog verder te vereenvoudigen, presenteert SprintRay met trots SprintRay CloudDrive, een integratietool die alle intra-orale scans op één plaats opslaat en organiseert, waardoor de toegang en het verdere gebruik in ontwerpsoftware wordt vergemakkelijkt.

Met slimme digitale integratie, verdere workflow innovatie en een 3D-printing portfolio van wereldklasse is SprintRay klaar om de partner bij uitstek te worden voor tandartspraktijken en laboratoria in dentale 3D-printing en digitale tandheelkunde. "Tandheelkunde is onze passie en het ondersteunen van onze klanten met geavanceerde technologie en software voor een uitgebreide workflow is het doel waar we elke dag naartoe sprinten, op Bolt-snelheid", besluit Mansouri.